Bloesemroutes

De lente is aangebroken en dat zie je terug! Er zitten nog veel knoppen aan de bomen maar daartussen laat de eerste bloesem zich zien. En hoe kan je hier nu beter van genieten dan wandelend of lekker op de fiets? Tip: download bijvoorbeeld de Bloesem- en Fruitalert app om precies te ontdekken welke bomen nu in bloei staan.

De Lingeroute neemt je mee langs de langste rivier van Nederland, de Linge. Je fietst vanuit Leerdam over de dijken richting Geldermalsen of Gorinchem. Onderweg passeer je gezellige dorpjes en boomgaarden, waar in het voorjaar extra veel moois te zien is. Leuk om hier onderweg even af te stappen! De fietstocht voert verder o.a. langs landgoed Mariënwaerdt, het oude vestingstadje Heukelem, de grootste vesting van Nederland, Gorinchem en het mooie dorp Acquoy. 


Ooit was de Linge een woeste rivier. Nu stroomt het water rustig door het landschap. Tijdens de wandelroute Mariënwaerdt - Linge loop je voornamelijk over de Lingedijk tussen de boomgaarden en door dijkdorpen. Het is een prachtige route van Geldermalsen naar Leerdam, vooral in de bloesemtijd. Kom zeker in het najaar nog eens terug, want ook dan is het er prachtig en is er allerlei lekkers zoals appels, peren en walnoten te vinden. 

Rond de Wiel van Bassa vind je veel hoogstamfruitbomen. Ook hier kan je dus genieten van de bloesempracht. Loop bijvoorbeeld het Rondje Wiel van Bassa of ga voor de Kinderroute Schaapskooi, deze route neemt je mee door het polderlandschap langs het Wiel van Bassa, de Diefdijk en nog veel meer. De Kamsalamanderroute doorkruist gedeeltelijk hetzelfde gebied. Het decor bestaat uit oude boomgaarden, boerenerven, weilanden en grienden. Onderweg wandel je twee keer langs het Wiel, een diepe plas die achterbleef na een dijkdoorbraak. 

Natuurlijk kan je ook volledig op eigen houtje het gebied Tussen Lek & Linge verkennen. En kom je er toch niet helemaal uit? Kijk dan eens tussen alle routes van Tussen Lek & Linge!