Maak kennis met verschillende ambachten. Neem een kijkje bij een kaasboerderij en ontdek hoe kaas wordt gemaakt en gerijpt. Proef de bijzondere biertjes van Brouwerij Duits & Lauret op Fort Everdingen. Bewonder de glasblazers in de Glasblazerij in Leerdam en ontdek hoe molens werken in één van de vele molens in de regio. 

Betreed de werkplaats van de glasblazer

Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken. Neem plaats op de tribune en kijk hoe de glasblazer werken.

De Glasblazerij

Fietsen langs ambachten

Maak tijdens de meerdaagse fietstocht kennis met oude ambachten van het Groene Hart. Fiets langs het kaaspakhuis, een kaasboerderij en het kaasmuseum in Woerden, maar ook langs de Glasblazerij en het glasmuseum in Leerdam en het Touwmuseum in Oudewater. Ook kom je onderweg een aantal mooie molens tegen zoals Korenmolen de Windotter en Korenmolen de Windhond. 

Meerdaagse ambachtenroute Groene Hart

Hollandse ambachten in Utrecht Region

In regio Utrecht vind je de échte Hollandse ambachten die nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. Neem een kijkje bij het kaaspakhuis en ontdek hoe kaas wordt gemaakt en gerijpt. Dompel je onder in het vissersdorp Spakenburg waar de prachtige oude botters nog in de historische haven liggen. Bewonder de glasblazers in de Glasblazerij in Leerdam en ontdek de vele molens in de regio. 

Lees meer