Ga op pad Tussen Lek & Linge. Ontdek de mooiste plekken tussen de rivieren, zoals de historische steden met ieder hun eigen karakter. Ontmoet elkaar, Onthaast in de prachtige natuur en doe soms even lekker helemaal niks...

Onthaast in de natuur Tussen Lek & Linge

Tussen de twee rivieren Lek en Linge vind je een stukje authentiek Nederland. Een typisch Nederlands landschap met prachtige natuur. De ideale plek voor een ontspannende fiets- of wandeltocht.

Ontdek de historische steden Tussen Lek & Linge

 • Leerdam

  Uitblazen aan de Linge! Ontdek de Glasstad van Nederland.

  Leerdam
 • Vianen

  Voel je vrij in Vianen! Ontdek de monumentale stad met ruim 190 Rijksmonumenten.

  Vianen
 • Ameide

  Geniet van het oude stadje Ameide! Een van de oudste steden in Graafschap Holland. 

  Ameide

Proef de streek

Tussen Lek & Linge proef je de lekkerste streekproducten. Van ambachtelijke biertjes, smakelijke kazen tot de lekkerste jams.

Lees meer

Bijzondere routes - Ontdek bijzondere routes Tussen Lek & Linge

Ontmoet elkaar Tussen Lek & Linge - Tussen Lek & Linge ontmoet je elkaar. Ontdek gezellige horeca, leuke activiteiten en accomodaties voor je volgende bezoek!

Ontdek de Waterlinies Tussen Lek & Linge

Door het doorsteken van dijken en het openzetten van sluizen liep het laagliggende land van de Nederlanden onder. Dit gebeurde met opzet: het water werd als wapen tegen de vijand gebruikt. Zo ontstonden de Waterlinies!

Beleef de waterlinies tussen Lek en Linge. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de verhalen van de Oude tot de Nieuwe Hollandse Waterlinies!

Lees meer
Wandelaars bij bunkers van de Hollandse Waterlinies