Bijenbaas

De bijenpopulatie is in de afgelopen jaren flink afgenomen. Er is een gebrek aan biodiversiteit en ook aan goede eerlijke honing. Daar wil Bijenbaas Wouter Hasekamp uit Schoonrewoerd iets aan doen. Bijenbaas maakt echte honing uit de natuur.

Meer informatie

Bierbrouwerij Duits & Lauret

Fort Everdingen is de stoere thuishaven van brouwerij Duits & Lauret. De brouwers serveren hier hun bier aan bezoekers en bieden daarnaast kleine hapjes aan. Het proeflokaal bevindt zich in een van de loodsen en wordt door een glazen tussenwand gescheiden van de brouwinstallatie. 

Meer informatie

Vijfheeren Bier

Het gebied tussen de Lek en de Linge is een prachtige streek. Reden voor drie bierliefhebbers om een uniek bier samen te stellen waar de streek trots op mag zijn: Vijfheeren Bier.

Meer informatie

Stichting De Batsburgh

De Batsburgh uit Lexmond is gericht op duurzaamheid, verbinding, natuur, maatschappelijke participatie en geschiedenis. Met hun project Van Pluk tot Pak laten zij zien hoe fruit verbindt in de strijd tegen voedselverspilling.

Meer informatie

Zuster Evie & Mevrouwtje Smikkel

De lokaal en ambachtelijke gemaakte lekkernijen van Zuster Evie en Mevrouwtje Smikkel worden met liefde gemaakt door Karin Verhoeven uit Hagestein.

Meer informatie

Heerlijkheid Vijfheerenlanden

De stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden is een initiatief van een aantal bewoners van het dorp Schoonrewoerd. De stichting spant zich in om het natuurgebied rondom de Wiel van Bassa te bewaren, de cultuurhistorische waarde te behouden en het gebied te beschermen voor komende generaties. (H)eerlijke streekproducten van hoge komaf!

Meer informatie

Wijnhuis Bolgerijen

Vanuit hun passie voor wijn, hun verschillende smaak en vanuit verkregen kennis hebben de drie vrienden Cyriel, Edwin en Reinier na een aantal jaar heerlijke wijnen ontwikkeld waar zij trots op zijn. Met aandacht voor elk detail, vanaf de druivenstok tot aan de fles, maken zij met hun druivensoorten hun verrassende Merwede-wijnen. 

Meer informatie

Bezoek en proef de streek

Stap af

Ga je op pad Tussen Lek & Linge? Dan zie je vaak langs de weg streekproducten te koop staan. Appels, honing, jams of een lekker vers eitje! Dat scheelt weer boodschappen doen voor het ontbijt morgenochtend! 

Fietsroutes