Tussen de twee rivieren Lek en Linge vind je een stukje authentiek Nederland. Een typisch Nederlands landschap met prachtige natuur. De ideale plek voor ontspannende fiets- of wandeltocht.  

Natuurgebied de Zouweboezem

Een onontdekte parel, vol prachtige flora en fauna. In de 14e eeuw werd dit boezemgebied gegraven om het overtollige water op te vangen tussen de polders. Nu is het een oase van rust waarin graslanden, rietvelden en water elkaar afwisselen. Hou je camera in de aanslag, want de moerasvelden zijn de thuishaven en de broedplaats voor vele vogelsoorten. Van de purperreiger tot aan de snor en van de bruine kiekendief tot aan de porseleinhoen, je kunt ze er allemaal bewonderen. 

Meer informatie

Ontdek de Zouweboezem met kinderen

Ga op ontdekkingstocht in de Zouweboezem met de Zouweboezem Bingokaart. Kinderen zijn van nature ontdekkers, met deze bingokaart hebben ze een leuke uitdaging om zelf de prachtige natuur te ontdekken. 

De Zouweboezem biedt de kans om vanaf een vlonder de purperreiger te spotten, met het voetveer je route voort te zetten aan de andere zijde van de 'Oude Zederik' of tussen het riet de meest kleine insecten te zien vliegen.

Kortom beleef de Zouweboezem!

Download de Bingokaart

Natuur Tussen Lek & Linge

Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden

De thuisbasis van de Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden, natuurcentrum de Schaapskooi, is centraal gelegen tussen Lek en Linge. Het natuurgebied achter de Schaapskooi is vrij toegankelijk en leent zich prima voor een wandeling van ongeveer een uur. In de Schaapskooi is een grote overzichtskaart te vinden om je wandeling of fietsroute in de omgeving te plannen. Ook zijn er gratis wandelingen en fietsroutes te vinden. 

Meer informatie
Kinderwandeling bij de Schaapskooi tussen Lek en Linge