Tijdens de Ontdek & Beleefroute kun je al je zintuigen prikkelen en de streek beleven. We brengen je langs ambachten als rietvlechten, ijs maken, kaas maken en het boerenleven.

Prikkel je zintuigen

Ontdek de streek Tussen Lek & Linge met een bezoek aan een kaasboerderij, waar men kaas van eigen hand verkoopt of een ijsboerderij met ambachtelijk ijs van eigen melk. Ontmoet een glasblazer of ontdek het ambacht rietvlechten met riet van eigen bodem. De route brengt je door typisch Hollands landschap met weilanden, uiterwaarden en grienden.

  Bekijk de Ontdek & Beleefroute

  Er is meer te beleven dan de locaties die we van borden voorzien. Zo kom je langs een imker, fruittelers, bezoek je Leerdam dé glasstad van Nederland en kun je een uitstapje maken naar natuurgebied De Zouweboezem. De route geeft een prachtig beeld van het gebied tussen de rivieren de Lek en de Linge. En als je wilt heb je een goed gevulde boodschappentas met streekproducten om thuis van te genieten en de streek te beleven.

  Bekijk de Ontdek & Beleefroute

  Dit ga je zien onderweg

  • IJsboerderij Middelbroeck

   Welkom bij IJsboerderij Middelbroeck in Meerkerk! Hier wordt al tientallen jaren ambachtelijk ijs gemaakt, met melk van koeien die zo veel als mogelijk lekker buiten staan te grazen. En dat proef je! 

   IJsboerderij Middelbroeck
  • Natuurcentrum De Schaapskooi

   Welkom bij natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd! Omringd door fruitbomen, grienden en een uitgestrekt polderlandschap. Hier ervaar je de prachtige natuur van deze regio in het klein. 

   Natuurcentrum De Schaapskooi
  • Riet- en Mandenbedrijf Van der Zouwen

   Welkom bij Manden- en Rietmeubelbedrijf Van der Zouwen in Ameide! Dit familiebedrijf uit 1890 heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van met de hand gevlochten manden. Jarenlang stond Ameide, één van de oudste steden van Nederland, bekend om de vele mandenmakers. Hier waan je je even terug in die tijd!

   Riet- en Mandenbedrijf Van der Zouwen
  • Kaasboerderij Van Rossum

   Welkom bij Kaasboerderij Van Rossum in Vianen! De boerderij groeide in tientallen jaren van acht naar meer dan honderd koeien. De liefde voor het dier en de melk bleef centraal staan en dat proef je aan de heerlijke kaas.

   Kaasboerderij Van Rossum
  • Glasblazerij Nationaal Glasmuseum Leerdam

   Welkom bij de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam! Leerdam is niet voor niets dé glasstad van Nederland. Hier ziet u met eigen ogen hoe glasblazers hun eeuwenoude ambacht uitvoeren.

   Glasblazerij Nationaal Glasmuseum Leerdam

  Ontmoet elkaar Tussen Lek & Linge