Waterpret tussen Lek en Linge

Nu de temperatuur oploopt, snakken we allemaal maar naar één ding: afkoelen! Het gebied tussen Lek en Linge is bij uitstek geschikt voor een bezoekje op een warme dag. Van pootjebaden tot wilde klauterpartijen: voor activiteiten op en in het water zit je hier goed! We zetten een paar verfrissende opties voor je op een rij.

Huur een fluisterboot
Wil je varen én van de stilte genieten? Huur dan een van de vier elektrische fluisterboten van Lingelands in Kedichem. De geruisloze sloep is perfect om vogels in te spotten en van de natuur te genieten. Hij is makkelijk te besturen en geschikt voor tien personen. Uitgevaren? Dan plof je nog even neer op het terras op het terrein.
www.lingelands.nl

Recreatiegebied Middelwaard
De uiterwaard langs de Lekbrug bij Vianen deel je met Schotse hooglanders en fjordenpaarden. Recreatiegebied Middelwaard is de perfecte plek om even uit te waaien langs het water en ondertussen van de natuur te genieten. Langs de Lek heb je mooie zandstrandjes, wilgenvloedbosjes en rietlandjes. In het riet kun je misschien de bruine kiekendief spotten, want die broedt daar graag. In de plas kunnen kinderen ook veilig zwemmen.
Middelwaard, Vianen

Actief op het water
Is luieren in de zon niet aan jou besteed en doe je liever wat actiefs? Bij Betuwse Stromen in Leerdam huur je een sup, kajak of een kano en kun je sportief aan de slag. Maar ook als je geen interesse hebt in je armspieren trainen, kun je hier terecht. Dan kun je voor een paar uur of een hele dag een sloepje met motor huren.
www.betuwsestromen.nl

Verstopt speelbos en strandje
Even zoeken, maar middenin een woonwijk in Leerdam bevindt zich Natuurtuin en strandje Varsseveld. Een hoop bomen zorgen er voor flink wat schaduw. Er is volop ruimte voor kinderen om te spelen en aan het kleine, idyllische strandje kun je pootjebaden of een duik nemen.
Memel 16, Leerdam

Storm Aquapark Utrecht
Voor avontuur in het water kun je bij Storm Aquapark Utrecht terecht in Hagestein. Benodigdheden: een A-diploma, zwemkleding en een flinke dosis lef. Je kunt kiezen tussen één of twee uur klimmen en klauteren op het water. Vergeet niet om vooraf te reserveren.
www.stormaquaparkutrecht.nl

Romantische picknick
Misschien wel de meest romantische plek van deze regio: het Wiel van Bassa. Hier zie je perfect hoe de rivier de Linge zich een weg kronkelt door het groene landschap. Neem een gevulde picknickmand en een goed boek mee en je bent hier zo een dag zoet. Je kunt ook een duik nemen bij het ministrandje.
Wiel van Bassa, Schoonrewoerd

Strandje aan de Lek
Het strandje aan de Lek in Ameide werd door de burgemeester eens gekscherend ‘Costa Vijfheerenlanden’ genoemd. Door inzet van de eigen inwoners werd het kleine strand in het stadje flink uitgebreid, kwamen er picknicktafels en fietsrekken. Meer nog dan aan de Spaanse kust, waan je je in Ameide even terug in de tijd. De historische panden aan onder meer de Voorstraat maken deel uit van een door het rijk beschermd stadsgezicht. Waterpret en historie opsnuiven ineen!
Lekdijk, Ameide