Leerdam is niet voor niets de glasstad van Nederland. Met de komst van de glasfabriek in de 18e eeuw ontstond er een grote glasindustrie in Leerdam en dit is vandaag de dag nog goed te zien in de stad.

Glasblazerij

Betreed de werkplaats van de glasblazer in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum! Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken.

Meer informatie

Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. 

Meer informatie

Meer glas in Leerdam

Ga eens langs bij het Nationaal Glasmuseum, dé glazen schatkamer van Nederland of beleef het oude ambacht van dichtbij in de Glasblazerij. Voor de echte glasliefhebbers zijn er diverse galerieën en bezienswaardigheden zoals de Glazen Toren van Heesen en de glazen ornamenten aan de gevels in de binnenstad.