Wandel langs de mooiste plekken van de glasstad

Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen?

Met de gratis app kom je alles te weten over de “verborgen” geschiedenis van Leerdam. De historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de Glasstad. Met behulp van tekst, audio en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Verborgen geschiedenis

Ga onderweg op de foto met P.M. Cochius de voormalige fabrieksdirecteur van de glasfabriek, zet oude stadspoorten weer terug op hun plek of laat het schilderij van mevrouw Van Aerden spreken!

Ontwijk de muizen rondom de muizentorentjes op de Zuidwal en luister naar de feestelijke ontvangst van Napoleon die door Leerdam reisde tijdens zijn bezoek aan Nederland. Verborgen verhalen en geschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen.

Augmented Reality

De techniek Augmented Reality maakt het mogelijk om een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Door het scherm van je smartphone of tablet kijk je naar de omgeving en zie je door middel van beeldanimaties extra informatie op je scherm. Deze laag maakt het mogelijk om historische elementen in het stadsbeeld terug te plaatsen.

Leerdam heeft vele verhalen te vertellen, maar de geschiedenis is niet altijd meer terug te zien in het stadsbeeld. In de app brengen we door middel van Augmented Reality een aantal van deze bijzondere gebouwen terug in het stadsbeeld. Daarnaast zijn er verhalen waarbij de bezoeker door middel van audio terug genomen wordt in de tijd.

Dit project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden in samenwerking met de Historische Vereniging Leerdam en partners zoals het Glasmuseum en Museum Hofje Mevrouw van Aerden.

Download

Download de app “Leerdam Tour” en start je wandeling door historisch Leerdam. Door interactieve Augmented Reality, meeslepende audio en interessante verhalen ontdek je al wandelend de geschiedenis van Leerdam.

De app is te gebruiken op een iPhone en Android telefoon.